Wydział Inżynierii Zarządzania

Plan studiów

Studia Podyplomowe Zarządzanie Marką Terytorialną trwają dwa semestry. Studia są prowadzone systemem zaocznym: 11 dwudniowych zjazdów. Zajęcia odbywają się w soboty i niedziele w godzinach od 9.00 do 16.30 z przerwą na lunch.

Rozpoczęcie zajęć na Studiach Podyplomowych Zarządzanie Marką Terytorialną planowane jest na 5 listopada 2022 roku.

Miejsce realizowania zajęć: Wydział Inżynierii Zarządzania Politechniki Białostockiej, ul. O. S. Tarasiuka 2, 16-001 Kleosin.

Plan studiów
Lp. Nazwa przedmiotu Wykłady Ćwiczenia RAZEM Punkty ECTS Zaliczenie
  Semestr I          
1 Podstawy marketingu terytorialnego 6 6 12 2 ZO
2 Modele tożsamości marki terytorialnej 4 4 8 2 ZO
3 Badania marketingowe w zarządzaniu marką terytorialną 8 8 16 3 ZO
4 Strategie kreowania terytorialnych marek turystycznych 4 8 12 3 ZO
5 Marketing internetowy w kreowaniu marki terytorialnej 8 8 16 2 ZO
6 Content marketing w kreowaniu marki terytorialnej 4 8 12 2 ZO
7 Etyka w zarządzaniu marką terytorialną 6 4 10 1 ZO
  Semestr II          
1 Polityka UE w zakresie budowania marek terytorialnych 4 4 8 1 ZO
2 Foresight w zarządzaniu obszarem recepcji turystycznej 8 8 16 3 ZO
3 Angażowanie interesariuszy w rozwój marki terytorialnej 8 4 12 3 ZO
4 Narzędzia konsultacji społecznych 6 6 12 2 ZO
5 Media społecznościowe w kształtowaniu marki terytorialnej 4 8 12 2 ZO
6 Zarządzanie potencjałem turystycznym regionu 6 10 16 3 ZO
7 Marka miejskiego obszaru funkcjonalnego 4 4 8 1 ZO
  Razem Semestr I 40 46 86 15  
  Razem Semestr II 40 44 84 15  
  RAZEM 80 90 170 30  
× W ramach naszego serwisu www stosujemy pliki cookies zapisywane na urządzeniu użytkownika w celu dostosowania zachowania serwisu do indywidualnych preferencji użytkownika oraz w celach statystycznych.
Użytkownik ma możliwość samodzielnej zmiany ustawień dotyczących cookies w swojej przeglądarce internetowej.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce Prywatności
Korzystając ze strony wyrażają Państwo zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z ustawieniami przeglądarki.
Akceptuję Politykę prywatności i wykorzystania plików cookies w serwisie.