Wydział Inżynierii Zarządzania

Studenci kierunku Turystyka i rekreacja odkrywają perły turystyczne Supraśla

23-05-2022
Studenci kierunku Turystyka i rekreacja odkrywają perły turystyczne Supraśla

W dniu 19 maja 2022 r. studenci kierunku Turystyka i Rekreacja z Wydziału Inżynierii Zarządzania Politechniki Białostockiej zorganizowali wydarzenie pod nazwą ,,Perły BOF – Supraśl Oczami Małego Odkrywcy” w miejscowości Supraśl. W wycieczce dydaktycznej wzięli udział uczniowie oraz opiekunowie z Zespołu Placówek Szkolno – Wychowawczych w Białymstoku. 

Na każdym etapie na uczestników czekały zagadki, szyfry i rebusy wraz z tajemniczymi kolorowymi kopertami, które kryły tajemnice o atrakcjach turystycznych Supraśla. Należały do nich m. in.: Domy Tkaczy, Teatr Wierszalin, kościół pw. Najświętszej Maryi Panny królowej Polski, Klasztor Męski Zwiastowania Najświętszej Marii Panny. 

Uczniowie mieli okazję wejść do jednej z atrakcji – Muzeum Ikon – na lekcję historii sakralnej. Kulminacyjnym punktem wydarzenia było odkrycie skarbu małego odkrywcy, ukrytego w drewnianej skrzynce. Po zmaganiach i trudach wycieczki wszyscy uczestnicy udali się na słodką niespodziankę przygotowaną przez Organizatorów wydarzenia – domowe wypieki ciast konsumowane na Bulwarach nad rzeką Supraśl. 

Organizatorami wydarzenia byli studenci II roku Turystyki i Rekreacji: Natalia Tomaszewska, Natalia Gryniewicz, Valeryia Talkachova, Kamila Głowacka i Michał Gierasimczuk.

Wycieczka dydaktyczna została przygotowana w ramach przedmiotu „zarządzanie wydarzeniami” prowadzonego przez dr. inż. Romuald Ziółkowskiego.


× W ramach naszego serwisu www stosujemy pliki cookies zapisywane na urządzeniu użytkownika w celu dostosowania zachowania serwisu do indywidualnych preferencji użytkownika oraz w celach statystycznych.
Użytkownik ma możliwość samodzielnej zmiany ustawień dotyczących cookies w swojej przeglądarce internetowej.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce Prywatności
Korzystając ze strony wyrażają Państwo zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z ustawieniami przeglądarki.
Akceptuję Politykę prywatności i wykorzystania plików cookies w serwisie.