Wydział Inżynierii Zarządzania

Debata o białostockiej turystyce z udziałem pracowników i studentów WiZ PB

18-11-2022

 

Dnia 17 listopada 2022 r. przedstawiciele Wydziału Inżynierii Zarządzania Politechniki Białostockiej: Kierownik Katedry Marketingu i Turystyki dr hab. Ewa Glińska prof. PB, dr inż. Halina Kiryluk oraz studenci ze Studenckiego Koła Naukowego OBIEŻYŚWIAT Natalia Andronik, Agnieszka Babilewicz i Kamila Głowacka wzięli udział w  ”Debacie o Białostockiej Turystyce”. Debata została zorganizowana przez Regionalny Oddział PTTK w Białymstoku. Celem wydarzenia było stworzenie przestrzeni do nawiązywania kontaktów i wymiany doświadczeń pomiędzy podmiotami z branży turystycznej, działającymi w stolicy województwa podlaskiego oraz samorządem i społecznością akademicką. Omawiano również tematy dotyczące atrakcyjności turystycznej Białegostoku, wpływu pandemii Covid-19 na branżę turystyczną, a także kierunków rozwoju białostockiej turystyki.

Uczestnicy debaty

W Debacie uczestniczyli: Zastępca Prezydenta Miasta Białystok – Pan Rafał Rudnicki, członek Zarządu Polskich Hoteli Niezależnych i jednocześnie Dyrektor Hotelu Traugutta 3 i Hotelu Podlasie Pani Anna Narel, Dyrektor biura RO PTTK w Białymstoku Pani Katarzyna Pierwienis, przewodnik turystyczny oraz autorka bloga ,,Białystok subiektywnie” Pani Anna Kraśnicka, oraz Pan Paweł Snarski, Prezes Zarządu i współwłaściciel Casablanca Catering sp. z o.o., do której należą takie miejsca jak Restauracja Kawelin, Hotel Esperanto, Folwark Nadawki.

Debatę poprowadził pracownik naszego Wydziału Pan dr inż. Romuald Ziółkowski.

Debata

 

 

 

 

 

 


Na skróty
× W ramach naszego serwisu www stosujemy pliki cookies zapisywane na urządzeniu użytkownika w celu dostosowania zachowania serwisu do indywidualnych preferencji użytkownika oraz w celach statystycznych.
Użytkownik ma możliwość samodzielnej zmiany ustawień dotyczących cookies w swojej przeglądarce internetowej.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce Prywatności
Korzystając ze strony wyrażają Państwo zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z ustawieniami przeglądarki.
Akceptuję Politykę prywatności i wykorzystania plików cookies w serwisie.