Wydział Inżynierii Zarządzania

I miejsce w konkursie na najlepszą pracę magisterską dla absolwenta ZIP Patryka Mielnickiego na konferencji Lean Trendy 2025

26-09-2025

20 września 2025 r. w Łodzi odbyła się konferencja Lean Trendy 2025, organizowana przez Stowarzyszenie Lean Management Polska. Wydarzenie zgromadziło badaczy, praktyków oraz studentów zainteresowanych tematyką Lean Management. Była to przestrzeń do wymiany wiedzy i doświadczeń, prezentacji nowych badań oraz inspirujących dyskusji.

Podczas konferencji I nagrodę za wyróżniającą się pracę magisterską otrzymał absolwent ZIP mgr inż. Patryk Mielnicki. Doceniono jego pracę pt. „Reorganizacja przezbrojeń maszyny CNC z wykorzystaniem metody SMED”, którego przedmiotem była analiza i praktyczne zastosowanie metody skracania czasu przezbrojeń maszyn. Rozwiązania przedstawione w pracy pokazują, jak skuteczne wdrożenie SMED może przyczynić się do redukcji przestojów urządzeń oraz zwiększenia efektywności przedsiębiorstwa.

Autor nagrodzonej pracy podkreśla, że wyróżnienie stanowi dla niego ważną motywację do dalszego rozwoju naukowego i zawodowego. Złożył także podziękowania swojemu promotorowi, prof. Wiesławowi Urbanowi kierownikowi Katedry Zarządzania Produkcją, za opiekę oraz cenne wskazówki oraz rodzinie za wsparcie.

Otrzymana nagroda potwierdza, jak istotne jest łączenie wiedzy teoretycznej z praktyką oraz jak duże znaczenie mają badania prowadzone przez studentów Politechniki Białostockiej dla rozwoju nowoczesnych koncepcji zarządzania i doskonalenia procesów w przedsiębiorstwach.

 


× W ramach naszego serwisu www stosujemy pliki cookies zapisywane na urządzeniu użytkownika w celu dostosowania zachowania serwisu do indywidualnych preferencji użytkownika oraz w celach statystycznych.
Użytkownik ma możliwość samodzielnej zmiany ustawień dotyczących cookies w swojej przeglądarce internetowej.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce Prywatności
Korzystając ze strony wyrażają Państwo zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z ustawieniami przeglądarki.
Akceptuję Politykę prywatności i wykorzystania plików cookies w serwisie.