Wydział Inżynierii Zarządzania

Kreatywne pomysły studentów turystyki na aranżację przestrzeni dydaktycznej

11-06-2025

W dniu 10 czerwca 2025 r. nasz Wydział odwiedzili pracodawcy branży turystycznej: Urszula Snarska – Hotel Turkus, Justyna Lewkowicz – Hampton by Hilton i Paweł Snarski – Hotel Esperanto. Podczas spotkania studenci II i III roku kierunku Turystyka i rekreacja Wydziału Inżynierii Zarządzania Politechniki Białostockiej zaprezentowali swoje pomysły na nowoczesną aranżację przestrzeni dydaktycznej.

Zaproponowane rozwiązania łączyły funkcjonalność z estetyką oraz uwzględniały potrzeby współczesnych studentów. Wśród koncepcji pojawiły się m.in. przestrzenie sprzyjające pracy zespołowej, inspirujące motywy podróżnicze oraz elementy wspierające kreatywność i interaktywne formy nauki.

Spotkanie było znakomitą  okazją do zaprezentowania potencjału studentów oraz wymiany doświadczeń między uczelnią a przedstawicielami branży turystycznej. Takie inicjatywy wpisują się w ideę kształcenia praktycznego, realizowanego na Politechnice Białostockiej we współpracy z otoczeniem społeczno-gospodarczym. Prace oceniali także pracownicy naszego Wydziału: prof. dr hab. inż. Joanna Ejdys – Dziekan Wydziału Inżynierii Zarządzania, dr Urszula Kobylińska – Prodziekan ds. Współpracy i Rozwoju, dr hab. Ewa Glińska, prof. PB – Kierownik Katedry Marketingu i Turystyki oraz dr inż. Halina Kiryluk i dr inż. Romuald Ziółkowski z Katedry Marketingu i Turystyki.

Spotkanie zorganizował dr inż. Romuald Ziółkowski.


× W ramach naszego serwisu www stosujemy pliki cookies zapisywane na urządzeniu użytkownika w celu dostosowania zachowania serwisu do indywidualnych preferencji użytkownika oraz w celach statystycznych.
Użytkownik ma możliwość samodzielnej zmiany ustawień dotyczących cookies w swojej przeglądarce internetowej.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce Prywatności
Korzystając ze strony wyrażają Państwo zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z ustawieniami przeglądarki.
Akceptuję Politykę prywatności i wykorzystania plików cookies w serwisie.