Spotkanie z ekspertką w ramach przedmiotu „Modele zachowań klienta”
07-11-20246 listopada 2024 r. studenci kierunku Zarządzanie, II stopień, specjalność „Zarządzanie produktem i sprzedażą” mieli wyjątkową okazję uczestniczyć w spotkaniu z ekspertką branży hotelarskiej, która poprowadziła wykład i warsztaty na temat wpływu koncepcji ESG oraz filozofii Zero waste na zachowania klientów w sektorze hotelarsko-gastronomicznym. Ekspertka, posiadająca wieloletnie doświadczenie w zarządzaniu obiektami hotelowymi i gastronomicznymi, omówiła znaczenie zrównoważonego rozwoju i ekologicznych inicjatyw jako czynników kształtujących decyzje konsumenckie.
W ramach warsztatów studenci przeanalizowali przykłady działań ESG wdrażanych w obiektach hotelowych oraz ich wpływ na lojalność klientów i wizerunek przedsiębiorstwa. Poznali również konkretne techniki stosowane przez restauracje i hotele, które dążą do redukcji odpadów i minimalizacji negatywnego wpływu na środowisko. Spotkanie umożliwiło studentom bezpośrednią wymianę doświadczeń i zrozumienie, jak podejście proekologiczne może stać się przewagą konkurencyjną w branży.
Ekspertką goszczącą na naszym Wydziale była Pani Anna Narel, posiadająca wieloletnie doświadczenie w zarządzaniu obiektami hotelowymi i gastronomicznymi, Dyrektor Zarządzająca Hotelem Traugutta 3 i Hotelem Podlasie, współwłaścicielka dwóch restauracji, założycielka i Prezes Zarządu Fundacji Fratino, liderka Ery Nowych Kobiet, współorganizatorka Forum Kobiet Podlasia, członkini Rady Kobiet przy Prezydencie Miasta Białegostoku.
Spotkanie zostało zorganizowane przez doktora Romualda Ziółkowskiego w ramach projektu „Politechniczna sieć Via Carpatia im. Prezydenta RP Lecha Kaczyńskiego”.