Jak polubić swoją pracę?
06-12-2022W dniu 5 grudnia 2022 r. na naszym Wydziale gościliśmy Pana Pawła Snarskiego, Prezesa Zarządu i współwłaściciela Casablanca Catering sp. z o.o., do której należą takie miejsca jak Restauracja Kawelin, Hotel Esperanto, Folwark Nadawki, Gościniec Folwark Nadawki, Żubrowisko, członka Rady Przedsiębiorców działającej przy Wydziale Inżynierii Zarządzania, który od ponad 20 lat jest związany z branżą hotelarską i gastronomiczną.
Spotkanie miało charakter dyskusji moderowanej przez doktora Romualda Ziółkowskiego.
Wiele interesujących pytań i poruszanych przez studentów problemów zostało wyjaśnionych i omówionych w przystępny, a jednocześnie niezmiernie motywujący słuchaczy sposób.
Ogromne doświadczenie i duża wiedza naszego Gościa, połączone z umiejętnością budowania bezpośrednich komunikatów do odbiorców pozwalały dobrze zrozumieć tak zawiłe kwestie jak m.in.:
- jak polubić swoją pracę,
- dlaczego wypalamy się w pracy,
- czy kapitał ludzki nie jest tylko sloganem,
- jak stawiać pierwsze kroki w życiu zawodowym,
- lojalność to postawa czy umowa,
- jak unikać porażek i jak sobie z nimi radzić, gdy uniknąć ich nie można.
To było kolejne już spotkanie z przedsiębiorcą, zorganizowane przez doktora Romualda Ziółkowskiego, w którym tym razem udział wzięli studenci I stopnia kierunku Zarządzanie i Inżynieria Usług (sem. V) w ramach przedmiotu „praktyka biznesu” oraz kierunku Zarządzanie (sem. III) specjalność: Marketing internetowy w biznesie wraz z Panią mgr Eweliną Tomaszewską w ramach ćwiczeń „analiza rynku”.