Wydział Inżynierii Zarządzania

Delegacja WIZ na X Forum WEZUT

05-07-2022
X Forum WEZUT Ekran

Po dwóch latach spotkań wirtualnych, Forum Dziekanów Wydziałów Ekonomii i Zarządzania Uczelni Technicznych i Wojskowych (WEZUT) powróciło do formuły spotkań stacjonarnych. X Forum WEZUT odbyło się na Politechnice Wrocławskiej w dniach 30.06-01.07. Wydział Inżynierii Zarządzania Politechniki Białostockiej reprezentowała Dziekan, dr hab. inż. Katarzyna Halicka, prof. PB oraz prodziekani dr Ewa Rollnik-Sadowska i dr Łukasz Nazarko.

Forum jest środowiskową platformą współpracy dziekanów, prodziekanów i kierowników dyscyplin naukowych z wydziałów ekonomii i zarządzania uczelni technicznych i wojskowych. Spotkania forum są okazją do dzielenia się dobrymi praktykami i wypracowywania wspólnego stanowiska w bieżących kwestiach nauki i szkolnictwa wyższego w Polsce. Tematem przewodnim paneli merytorycznych na minionym Forum była koncepcja doskonałości. Uczestnicy żywo dyskutowali nad pytaniami, czym jest i jak można mierzyć doskonałość w nauce i kształceniu.

W spotkaniu uczestniczyli przedstawiciele następujących uczelni: Akademia Górniczo-Hutnicza w Krakowie, Akademia Morska w Szczecinie, Politechnika Białostocka, Politechnika Bydgoska, Politechnika Częstochowska, Politechnika Gdańska, Politechnika Koszalińska, Politechnika Lubelska,
Politechnika Łódzka, Politechnika Opolska Politechnika Poznańska, Politechnika Rzeszowska im. Ignacego Łukasiewicza, Politechnika Śląska, Politechnika Warszawska, Wojskowa Akademia Techniczna (WAT).


× W ramach naszego serwisu www stosujemy pliki cookies zapisywane na urządzeniu użytkownika w celu dostosowania zachowania serwisu do indywidualnych preferencji użytkownika oraz w celach statystycznych.
Użytkownik ma możliwość samodzielnej zmiany ustawień dotyczących cookies w swojej przeglądarce internetowej.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce Prywatności
Korzystając ze strony wyrażają Państwo zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z ustawieniami przeglądarki.
Akceptuję Politykę prywatności i wykorzystania plików cookies w serwisie.