Wydział Inżynierii Zarządzania

Kolejna rozmowa o turystyce na WiZ PB

23-03-2022

W dniu 22 marca 2022 r. gościliśmy na naszym Wydziale Pana Bartosza Talipskiego, przewodnika turystycznego PTTK, związanego z Regionalnym Oddziałem PTTK w Białymstoku.
Pan Bartosz, na zaproszenie Studenckiego Koła Naukowego Obieżyświat, działającego przy Katedrze Marketingu i Turystyki, przeprowadził otwarty wykład na temat pracy przewodnika. Przybliżył zebranym na wykładzie słuchaczom praktyczne aspekty pracy przewodnika. Opowiadał o zaangażowaniu oraz o wartościach i priorytetach pracy przewodnika. Podkreślał możliwość osiągania satysfakcji z podróżowania, poznawania świata, zawierania nowych znajomości, a także pozyskiwania nowych partnerów biznesowych. Omawiał narzędzia pracy przewodnika oraz wspominał o pułapkach, w które mogą wpaść także doświadczeni w tym fachu.

Wszyscy obecni na spotkaniu otrzymali solidną dawkę praktycznych wskazówek dotyczących pracy przewodnika, a jednocześnie mieli okazję zaobserwować warsztat umiejętności i kompetencji naszego Gościa.

Warto wspomnieć, że SKN Obieżyświat realizuje na Wydziale Inżynierii Zarządzania cykl spotkań z praktykami branży turystycznej pod wspólną nazwą „ROZMOWY O TURYSTYCE”. Było to już trzecie spotkanie, podczas którego studenci różnych kierunków, a także uczniowie z białostockich szkół średnich, mieli okazję zetknąć się z realnymi zagadnieniami pracy w sektorze turystycznym.

Uczestnicy kolejnej rozmowy o turystyce

Kolejna rozmowa o turystyce na WiZ PB

 

 


× W ramach naszego serwisu www stosujemy pliki cookies zapisywane na urządzeniu użytkownika w celu dostosowania zachowania serwisu do indywidualnych preferencji użytkownika oraz w celach statystycznych.
Użytkownik ma możliwość samodzielnej zmiany ustawień dotyczących cookies w swojej przeglądarce internetowej.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce Prywatności
Korzystając ze strony wyrażają Państwo zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z ustawieniami przeglądarki.
Akceptuję Politykę prywatności i wykorzystania plików cookies w serwisie.