Wydział Inżynierii Zarządzania

Organizacja i program studiów

Studia trwają dwa semestry. Słuchacze będą uczestniczyć w 160 godzinach dydaktycznych realizowanych w siedzibie Uczelni (Kleosin, ul. O. S. Tarasiuka 2). Studia są prowadzone w systemie 10 dwudniowych zjazdów. Zajęcia odbywają się w soboty w godzinach od 9.00 do 15.45 i niedziele w godzinach od 8.30 do 15.15. Słuchacze otrzymają w formie elektronicznej materiały dydaktyczne przygotowane przez wykładowców.

Plan Studiów Podyplomowych
MENEDŻER DS. BEZPIECZEŃSTWA INFORMATYCZNEGO I RYZYKA W OCHRONIE INFORMACJI – I edycja   

 LP. Nazwa przedmiotu Godziny Punkty 

ECTS

Forma zaliczenia
w. ćw. razem
  SEMESTR I
1.         Zarządzanie ryzykiem w bezpieczeństwie informacji 8 8 16 3 E
2.         Szacowanie ryzyka w ochronie danych osobowych 8 8 16 3 ZO
3.         Systemy informatyczne wspomagające ochronę informacji 12 12 24 4 ZO
4.         Zarządzanie incydentami w ochronie informacji 8 8 16 3 ZO
5.         Zarządzanie ryzykiem w obszarze IT 8 8 16 4 ZO
  SEMESTR II
1.         Bezpieczeństwo informacji w usługach w chmurze 4 4 8 2 ZO
2.         Audyt systemów informatycznych 16 16 32 5 E
3.         Praktyczne aspekty audytu informatycznego 0 16 16 3 ZO
4.         Audytor systemu zarządzania bezpieczeństwem informacji ISO/IEC 27001:2017 4 4 8 2 ZO
5.         Komunikacja interpersonalna i zarządzanie stresem 4 4 8 1 ZO
Razem semestr I 44 44 88 17  
Razem semestr II 28 44 72 13  
RAZEM 72 88 160 30  

E – egzamin, ZO – zaliczenie na ocenę

× W ramach naszego serwisu www stosujemy pliki cookies zapisywane na urządzeniu użytkownika w celu dostosowania zachowania serwisu do indywidualnych preferencji użytkownika oraz w celach statystycznych.
Użytkownik ma możliwość samodzielnej zmiany ustawień dotyczących cookies w swojej przeglądarce internetowej.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce Prywatności
Korzystając ze strony wyrażają Państwo zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z ustawieniami przeglądarki.
Akceptuję Politykę prywatności i wykorzystania plików cookies w serwisie.